محصول موز همانند سایر محصولات نیاز به کوددهی و تغذیه دارند. در واقع از قبل از گلدهی تا زمان برداشت میوه یک سری از کود ها باید مورد استفاده قرار بگیرند که مرحله قبل از گلدهی مهم ترین مرحله برای ایجاد گل بیشتر و باکیفیت تر توصیه می شود از کود های حاوی روی، فسفیت پتاسیم و فروت ست و آهن استفاده شود. همچنین در بعد از گلدهی می تواند از کود های فسفر بالا و پتاسه به همراه ریز مغذی ها استفاده نمود. همچنین قبل از برداشت میوه می توان از سولفات پتاسیم و کود های حاوی کلسیم و بر استفاده نمود.
سیاه شدن و ایجاد لکه های سیاه بر روی درخت عوامل مختلفی می تواند داشته باشد که باید تمام عوامل را بررسی کرد.
ایجاد بیماری در گیاه یکی از مهم ترین عواملی است که می تواند موجب تیرگی در برگ شود . بیماری های گوناگونی هستند که علائم خود را بر روی برگ نمایان می کنند که برای درمان آن، حتما باید با کارشناسان فنی گفتینوکنید.
سیاه شدن مغذ گردو یکی از بزرگ ترین دغدغه ی باغداران است چرا که باعث ایجاد خسارت اقتصادی شدیدی به باغدار می شود و گردوها نیز بی مصرف خواهند ماند.
یکی از روش هایی که میشه کود کمپوست تهیه کرد، مخلوط کود گاوی، گوسفندی و مرغی است. توصیه می شود درست کردن کمپوست به صورت چالکود باشد و بعد از حفر کردن به میزان مناسب (حدود 2 تا 2.5 متر) آن را آبیاری کرده که شوری اضافه آن خارج شود. اما توصیه نمی شود که با آب شور آن را خیس کنید. چرا که کمپوست مد نظر می تواند موجب کاهش عملکرد گیاه در زمان مصرف شود.
آناناس همانند اکثر محصولات دیگر در خانه نیز می توان آن را تکثیر و پرورش داد. آناناس محصولی است که نیاز به دریافت نور کافی و رطوبت دارد. برای مرحله اولیه ریشه دار کردن آن باید تاج را از قسمت میوه جدا کرد و پس از جدا کردن تاج، 4 ردیف از برگ های پایینی را کنده، و تاج را درون یک لیوان آب و در معرض نور خورشید قرار دهید و می توانید در این مدت از کود های ریشه زا به صورت محلول در آب نیز استفاده نمود. اما توجه داشته باشید که آب لیوان را هر روز عوض کنید. یکی از عواملی که در عدم ریشه زایی این محصول موثر است عدم سالم بودن آناناس و یا ایجاد وقفه از زمان جدا کردن تاج تا زمان گذاشتن آن در آب است.
آفات انیاری از مهم ترین عوامل عدم مصرف مواد غذایی بعد از برداشت است از این رو باید آن را کنترل نمود. محفظه و یا سوله انبار داری باید قبل از انتقال محصول حتما شستشو داده و ضد عفونی صورت بگیرد و درز های بین دیوار و سرامیک ها را بپوشانید. بعد از انتقال محصولات حتما باید دما، رطوبت، نور و را بررسی کنید و در صورت مشاهده آفت می توانید از ترکیبات گازی، نفتالین پارادی کلرو بنزن، دی کلروس، سولفور کربن، اسید سیانیدریک، سیانور سدیم و یا کلسیم استفاده کنید.
خزه اسپانیایی گیاهی است که اغلب بر روی درختان و در آب و هوای گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد می کند که برخلاف اکثر گیاهان آپارتمانی، به خاک برای رشد نیاز ندارد و رطوبت و مواد مغذی مورد نیاز خود را از هوا جذب میکند. خزهی اسپانیایی گیاهی هوازی است و تامین رطوبت کافی، مهمترین نکته در نگهداری آن است. برای تامین رطوبت می توانید از طریق غبارپاشی منظم و یا از دستگاه بخور سرد برای افزایش رطوبت محیط استفاده کنید. از این رو یکی از عوامل مهم در نوک سوزی این گیاه، عدم رطوبت و خشکی هوا است.
گل ریزی و کاهش گل رابطه مستقیمی با کاهش تولید میوه دارد از این رو باید علت ریزش گل در محصولات را بررسی کرد. یکی از مواردی که در ریزش گل بسیار موثر است رطوبت زیاد به وسیله آبیاری است. در زمان گلدهی توصیه می شود که آبیاری را متوقف و یا به حداقل رساند که پایک گل سست نشود. در این گلخانه نه تنها آبیاری را کاهش پیدا نکرده، بلکه هر روز آبیاری صورت گرفته است و همین امر سبب ریزش گل ها شده و علائم ابتدایی بیماری های قارچی نیز ظاهر می شوند.
نهالهای کیوی باید حداقل ۲ ساله باشند و ریشه های سالم و بدون آسیب دیدگی داشته باشند. انتخاب نهال سالم و مقاوم یکی از عوامل اصلی در رشد و پرورش کیوی است، این درخت به خاکهای حاصلخیز و دارای زهکشی مناسب نیاز دارد و پیاچ خاک باید حدود ۵.۵ تا ۷ باشد. از دیگر عوامل مهم در کاشت کیوی، دمای هوا است. کیوی در برابر سرمای شدید بسیار حساس است و دماهای زیر صفر درجه سانتیگراد میتواند به گیاه آسیب بزند. از این رو بهترین زمان و فصل مناسب برای کاشت نهال کیوی، اوایل پاییز در ماه مهر و اواخر تابستان در ماه شهریور است و می توان بعد سپری شدن دوره حساس نهال آن را در منطاقی همچون رشت کشت نمود.
گاهی اوقات کشاورزان برای سریع ترشدن فرایند کوددهی و سم پاشی و اثر گذاری بهتربرای محصولات، از اختلاط کود و سم استفاده میکنند. برای اختلاط کود سم باید به نکاتی توجه داشت که برای گیاهان مشکلی بوجود نیاید از این رو در ترکیب کود آلی مثل فولویک اسید و سموم قارچکش همچون رزالاکسیل قابل ذکر است که توصیه می شود از اختلاط این دو ترکیب بپرهیزید و در صورت استفاده به صورت آب آبیاری ، با توجه به زمان و میزان آبیاری می توان از فولویک اسید در ابتدای آبیاری و سم را در انتهای آبیاری استفاده کرد و یا در دو پارت متفاوت از آبیاری هریک را به صورت جدا مصرف نمود.
کاشت محصولات و درختان در کشاورزی یکی از مواردی است که خیلی از کشاورزان برای بهبود فرایند رشد و تولید گل و میوه از آن استفاده میکنند. اما برای انجام این کار باید گیاهان و درختانی را انتخاب کرد که برای رشد یکدیگر سودمند باشند از این رو کاشت درختانی همچون سیب و گلابی به دلیل داستن بیماری های مشترک مثل آتشک، و یا مواردی همچون زمان گلدهی متفاوت، سایه اندازی و دوره آبیاری و… می تواند مشکل ساز باشد.