سوالات متداول

کود npk یعنی چه ؟

گیاهان برای رشد نیاز به تغذیه دارند و این مواد مغذی در کشاورزی به قالب نوعی مواد به اسم کود در دسترس گیاه قرار می گیرند . این کود ها دارای فرمول های خاص و متفاوتی هستند که هرکدام کارایی و عملکرد متفاوتی دراند . کود npk یعنی چه ؟ کود ان پی کا یا npk دارای 3 عنصر مهم است و در همه کود های npk  حظور این عناصر یکسان است اما درصد هر عنصر می تواند متفاوت باشد . این کود ها را به اسم کود ماکرو نیز میشناسند زیرا از 3 عنصر نیتروژن ، فسفر و پتاسیم تشکیل شده است و این عناصر جزو عناصر ضروری و پر مصرف برای گیاه است برخی از این کود های ماکرو شامل 20-20-20 ، 36-12-12 ، 10-52-10 ، 30-5-15 و… است . شاید بپرسید این اعداد چیست ؟ درواقع این اعداد نشان دهنده میزان نیتروژن ، فسفر و پتاسیم هر کود ماکرو است و به این معنی است که در فومول 20-20-20  شامل 20 درصد نیتروژن ، 20 درصد فسفر و 20 درصد پتاسیم است و یا فرمول 36-12-12 شامل 12 درصد نیتروژن ، 12 درصد فسفر و 36 درصد پتاسیم می باشد . این عناصر مزایای بسیاری دارند اما به طور کل نیتروژن در رشد رویشی گیاه ، فسفر در تحریک و افزایش ریشه زایی و پتاسیم در افزایش و بهبود سایز و رنگ میوه موثرند .

جهت تهیه محصولات کود کشاورزی و استعلام قیمت کود ها با کارشناسان اگری راز در تماس باشد .

آیا این پاسخ برای شما مفید بوده است؟

خواب بذر چیست؟

خواب بذر یعنی چه ؟ گاهی اوقات برخی از بذر ها با داشتن شرایط متعادل محیطی و خوب برای شروع فعالیت حیاتی ، قادر به رشد جوانه زنی نیستند . خواب بذر به دلایل مختلفی رخ می دهد از جمله نبود نور ،  نبود رطوبت ، سرمای زیاد ، پوسته ضخیم بذر ، نبود اکسیژن و… . گاهی اوقات به دلیل شکسته شدن بذر و فشار آمدن به آن ، گرمای زیاد و یا حاصل شده از نسل دوم بذر رشد خوبی ندارند یا جوانه نمی زنند که خواب بذر را نباید با این مورد اشتباه گرفت .

در طبیعت، وجود مکانیسم های خواب باعث می شود تا بذر در شرایط و زمان مناسب جوانه بزند . در زراعت ، گیاهان بسیاری همچون غلات ، اصلاح شده اند تا دوره خواب آن ها کوتاه شود و عوامل موثر برخواب در طول دوره نگهداری بذر در انبار از بین بروند و وقتی که بذر در زمین کاشته می شود سریعا جوانه بزند .

آیا این پاسخ برای شما مفید بوده است؟

سقز با شانکر باکتریایی چه تفاوتی دارد ؟

سقز( نوعی شیره درخت ) و شانکر ( نوعی شیره درخت ) چه تفاوت هایی دارد ؟ در ادامه به آن می پردازیم .

یکی از سوالات بسیار پرسیده می شود این است که سقز با شانکر باکتریایی چه تفاوتی دارد ؟ گاهی در طبیعت یا باغات شیره هایی را بر روی درخت می توان دید . شیره هایی که از گیاه خارج می شوند بر اثر عوامل مختلفی ایجاد شده و یکی از عوامل بروز آن وجود بیماری هایی مثل شانکر و یا گموز است .

 شانکر نوعی بیماری برای گیاهان محسوب می شود و این شیرابه به رنگ کهربایی و یا قهوه ای به حالت روشن و شفاف است که به مرور سخت و سفت شده و به گیاه آسیب وارد می کند . توجه کنید در صورت کنترل نکردن و از بین نبردن شانکر ، به مرور گیاه ضعیف شده و در نهایت سبب مرگ آن می شود .

سقز ها نوعی شیرابه و یک ماده چسبنده است که از برخی درختان مثل درخت بنه ( نوعی پسته کوهی )به طور طبیعی خارج می شود . سقز ها ابتدا شفاف و نرم هستند و به تدریج با قرار گرفتن در مجاورت هوا سفت شده و به رنگ کرمی یا زرد رنگ تبدیل می شود . سقز ها می توانند خاصیت درمانی و خوراکی داشته باشد اما توجه کنید که گاهی بر اثر بیماری شیرابه از درخت خارج می شود و زمانی که بر اثر بیماری باشد قابل استفاده نیست .

آیا این پاسخ برای شما مفید بوده است؟

علت گل ندادن شمعدانی چیست ؟

گل شمعدانی یکی از گل های بسیار پر طرفدار در منازل و باغچه ها است . اصلی ترین ویژگی شعمدانی که آن را متمایز با سایر گیاهان کرده ، گل های آن است و اگر شمعدانی گلی نداشته باشد باید علت را پیدا و بررسی کرد . گل ندادن شمعدانی علل مختلفی دارد که شامل :

نور

کافی نبودن میزان نور در گل شمعدانی یکی از علت های مهم در گل ندادن آن است . این گیاه چه در فضای آزاد و چه در گلدان روزانه نیاز به حداقل 6 ساعت نور مستقیم آفتاب دارند و نور کافی دریافت نکند ، باعث تغییر رنگ در برگ ( کمرنگ شده) و گیاه به مرور از قدرت گل دهی آن می کاهد و از بین می رود .

دمای بالا

افزایش دما به خصوص در تابستان که نور خورشید مستقیم و دما بالا است باید مکانی را برای گیاه شمعدانی انتخاب کرد که نور و گرمای عصر با شمعدانی برخورد نداشته باشد و از درصد گلدهی آن کم نشود .( شمعدانی هایی که برگ عطری دارند نیز محیط خنک و سردتری را برای رشد نیاز دارند و نباید زیاد نور خورشید در تابستان به آن بتابد)

آبیاری نامناسب

گیاه شمعدانی تا حدودی می تواند خشکی آب را تحمل کند اما خاک مرطوب در دوره رشدی خود را ترجیح می دهد و این بدین معنی نیست که آبیاری زیاد و یا به صورت غرقابی صورت بگیرد .

کود دهی

تغذیه گیاه بسیار در روند گلدهی شمعدانی می تواند موثر باشد . حضور عنصری مثل پتاسیم در این فرایند کمک به افزایش گلدهی کرده و بیش بود عناصر مثل نیتروژن می تواند سبب کاهش گلدهی شود .

وارد نکردن شوک به گیاه

 جا به جایی ناگهانی و مداوم ، علاوه بر اینکه گیاه را ضعیف می کند می تواند سبب کاهش گلدهی شمعدانی نیز بشود .

آیا این پاسخ برای شما مفید بوده است؟

کارت های آبی و زرد چیست و چه تفاوتی دارند ؟

کارت های آبی و زرد یکی از وسیله هایی است که در کشاورزی و حتی در باغچه ها می توان ازش استفاده کرد . کارت زرد و آبی مزایای بسیاری دارد زیرا علاوه بر تشخیص و شناسایی تعداد آفات در محیط مورد نظر ، کمک به کنترل آن ها بون مصرف سم نیز می کند . این کارت ها با سطحی چسبنده پوشانده شده و حشراتی که با آن برخورد می کنند به سطح این کارت ها می چسبند و از این طریق می توان تا حدودی آفات را بدون مصرف سم کنترل کرد . هر کارت زرد و آبی دارای 25 الی 40 خانه است (مکعب ها در کنار یکدیگر) که قابل تشخیص است . به طور  کل حشرات به طیف رنگی 650-300 نانومتر جلب می شوند از این رو این کارت را بر اساس همین معیار ها ساخته می شوند که حشرات را جذب کند . کارت زرد و آبی معمولا باید برای گیاهانی که رشد عمودی دارند در ارتفاع دو-سوم بوته قرار بگیرد و در ردیابی حشره بهتر است با فاصله حدود 100 متر گذاشته شده و برای کنترل حشرات و مقابله با آن ها حدود 2 کارت در فاصله 20 الی 25 متر قرار بگیرد .

کارت زرد با طیف رنگی خود می تواند حشراتی مانند مگس میوه مدیترانه ای ، مگس گیلاس و آلبالو ، مگس زیتون ، سفید بالک ها ، مگس های مینوز ، انواع شته ، زنجرک ها ، پسیل ، مگس قارچ وحتی برخی شب پره ها را کنترل و یا تعداد حضور آفت را در هر محدوده شناسایی کرد .

کارت آبی نیز مانند کارت زرد می تواند این طیف از حشرات را جذب و کنترل کند اما آفت تریپس به کارت آبی نسبت به کارت زرد بیشتر جذب می شود و با کارت آبی بهتر می توان تریپس را کنترل کرد .

آیا این پاسخ برای شما مفید بوده است؟

علت زرد شدن برگ سانسوریا و راه درمان آن چیست؟

یکی از سوالات پر تکرار در رابطه با نگهداری گل و گیاهان خانگی سوال می شود ، علت زرد شدن برگ سانسوریا و راه درمان آن است . سانسوریا همچون سایر گیاهان نیاز به شرایط و ایده آل خود ، برای نگهداری در خانه دارد که اگر آن شرایط فراهم نشود خیلی زود برگ سانسوریا زرد شده و در صورت رسیدگی نکردن آن گیاه از بین می رود . زرد شدن برگ سانسوریا دلایل مختلفی دارد که به چند مورد از آن می پردازیم .

  1. آبیاری بیش از حد : یکی از عوامل بسیار مهم در نگهداری سانسوریا ، آبیاری است و با آبیاری بیش از حد گیاه رو به زردی رفته و امکان مرگ گیاه وجود دارد که این موضوع به دلیل آن است که ریشه گیاه اکسیژن کمی را دریافت کرده و یا ریشه ها دچار پوسیدگی و له شدگی شده اند .
  2. نور : نور در نگهداری سانسوریا بسیار مهم است و این گیاه نیازمند به نور کم و مستقیم دارد و توصیه می شود که گلدان را در فاصله ۱.۵ تا ۲ متری پنجره خانه قرار دهید .
  3. زهکشی شدن خاک : خاک حتما باید زهکشی مناسبی داشته باشد تا در پایان آبیاری ، آب اضافی گلدان از آن خارج شود .
  4. کوددهی : تغذیه گیاه بسیار ضروری بوده و باید با کود های مناسب تغذیه شود اما توجه کنید که تغذیه بیش از حد نیز می تواند به گیاه آسیب وارد کند .
  5. دما : توجه داشته باشید که دما در نگهداری از فاکتور های مهم به شمار می آید و نباید تغییرات دمایی ناگهانی به گیاه وارد شود و یا در برابر باد کولر و اسپیلت قرار بگیرد .
  6. حضورت آفت و بیماری : با تغذیه آفات از گیاه و حمله بیماری ها بر اثر رطوبت زیاد و پوسیدگی های ریشه می تواند عامل زردی در برگ سانسوریا باشد .
آیا این پاسخ برای شما مفید بوده است؟

چرا گل هایی که خریدم رنگ پریده شده ؟

یکی از سوالات پر تکراری که بعد از زمان تهیه گلدان ها پرسیده می شود ، علت رنگ پریدگی گیاه است . شاید برای شما هم پیش آمده باشد که چرا گل ها و گیاهان در نهالستان ها و گل فروشی ها سرحال و شاداب اند اما زمانی که به خانه اورده می شوند بعد چند روز دچار تغییر در رنگ برگ ها شده و یا برگ ها به مرور خشک می شوند ؟

اصلی ترین عامل در بروز این تغییرات ، جا به جایی گیاه هست . گیاهان علاقه به جا به جایی ندارند و انتقال گیاه از جایی به جای دیگر منجر به ایجاد تنش ها در آن ها می شود و باید از محلول هایی مثل آمینو اسید اگری راز استفاده کرد که تنش های احتمالی در گیاه را بر طرف کند .

یکی از موارد دیگری که در گیاه سبب ضعف آن می شود ، انتخاب نکردن گیاه مناسب برای مکان مد نظر است . یه طور مثال گیاهان نور دوست مثل گل گاردنیا ، نخل اریکا ، گیاه کروتون ، سانسوریا و فردوس و… نباید در مکان بدون نور قرار بگیرند و این موضوع باعث ایجاد ضعف در گیاهان می شود .

آیا این پاسخ برای شما مفید بوده است؟

علت گل ریزی در محصولات کشاورزی چیست ؟

علت گل ریزی در محصولات کشاورزی چیست ؟ یکی از سوال های مهمی که برای همه ایجاد می شود ، علت گل ریزی در گل هاست . گل ریزی در محصولات کشاورزی عوامل متعدد و مختلفی دارد که در صورت کنترل نکردن آن ، خسارت زیادی به محصول وارد می کنند . عوامل مختلفی در گل ریزی موثر است مثل :

  • عوامل محیطی که شامل ( آبیاری و نور نامناسب ، تغذیه نامناسب ، رطوبت و دمای نامناسب ، استرس)
  • بیماری و آفت مثل بیماری قارچی بوتریتیس و لکه برگی که موجب ریزش گل ها می شود و آفات که از طریق آسیب رساندن به گل مثل سوسک های برگخوار یا اختلال در هورمون های گیاه مثل برخی نماتد ها
  • عوامل طبیعی مثل باد ها ، باران و تگرگ و در حالتی گیاه گل های اضافی خود را که انرژی و مواد کافی برای پرورش گل به میوه ندارد را حذف می کند
  • کمبود عناصر غذایی گیاه که درخت نمی تواند مانع از ریزش گل شود که با تغذیه درست و مناسب می توان مانع از ریزش گل شد

آیا این پاسخ برای شما مفید بوده است؟

چگونه گلخانه خانگی بسازیم ؟

چگونه گلخانه خانگی بسازیم ؟ این سوال بسیاری از افرادی است که به گل و گیاه علاقه دارند و در جواب سوال چگونه گلخانه خانگی بسازیم باید گفت گلخانه خانگی یکی از جذاب ترین اقداماتی است که برای آرامش و زیبایی خانه خود می توانید انجام بدید . ساخت گلخانه خانگی بسیار راحت بوده و دارای انواع مختلفی است که شامل قلعه ای ، گنبدی ، گاتیک و یک طرفه می باشد و فقط باید چندین مورد رو در نظر داشت مثل :

چگونه گلخانه خانگی بسازیم ؟ - فروشگاه آنلاین سم و کود اگری راز
  • انتخاب سازه گلخانه : می توانید از چوب، آهن، آهن گالوانیزه، انواع لوله پلاستیکی یا اسکلتی استفاده کنید
  • محل قرار گیری گلخانه : بهترین جهت برای گلخانه، جهت شمالی – جنوبی یا شمال غربی – جنوب شرقی است . در این حالت گیاهان بیشترین میزان نور ممکن را دریافت میکند
  • انتخاب محصول بر اساس منطقه زندگی : گیاهان حساس به دمای منطقه نباید کشت شود
  • میزان نور : بر اساس گیاه انتخابی میزان ساعات کافی نور بر روی گلخانه وجود داشته باشد
  • تجهیزات داخلی گلخانه ( درصورت تمایل ) : مثل دماسنج ، تهویه ، رطوبت سنج
  • انتخاب پوشش گلخانه ( شیشه ای یا پلاستیکی ) : از پوشش پلی کربنات ، پلاستیک UV ، شیشه یا پوشش های دیگر استفاده می‌شود
آیا این پاسخ برای شما مفید بوده است؟

چگونه می‌توانیم آفت هزارپای گلدان را از بین ببریم؟

در معرض حمله حشرات مضر مثل هزارپا، گیاهانی که در داخل خانه نگهداری می‌شوند، قرار دارند. بیشترین حملات این آفات در فصل زمستان اتفاق می‌افتد، زیرا در این فصل گیاهان در حال خواب بوده و رشد کمی دارند. به همین دلیل، در این زمان گیاهان بیشترین آسیب پذیری را در برابر حملات نشان می‌دهند. این آفت با تغذیه از بافت‌های مرده گیاهی و ریشه گیاه می‌تواند به گیاه صدمه برساند. در بعضی موارد، این آفت می‌تواند داخل ساقه گیاه را سوراخ کند و از ساقه گیاه تغذیه کند، که در این صورت گیاه قادر به انجام فعالیت‌های خود نخواهد بود.

برای کنترل این آفات، عدم استفاده از خزه در گلدان و جلوگیری از تجمع آب در زیر گلدان بسیار موثر است. همچنین، بهتر است روی خاک گلدان حدود ۲ تا ۵ سانتیمتر از شن یا سنگ‌های ریز استفاده شود. در این حالت، پس از آبیاری گلدان، بسیاری از هزارپاها از بین می‌روند و امکان زندگی درون گلدان برای آن‌ها فراهم نمی‌شود. آفات نمی‌توانند درون خاک تنفس کنند و در نتیجه از بین می‌روند.
برای مبارزه با هزارپای گلدان، می‌توان از سمپاشی روی خاک در فواصل مختلف استفاده کرد. سمپاشی معمولاً با توجه به مشاهده آفات انجام می‌شود. به منظور پیشگیری، سمپاشی را در ابتدای فصل گرما آغاز کرد. همچنین، در اواخر بهار، می‌توان سمپاشی بعدی را انجام داد. در صورت لزوم، می‌توان یک ماه بعد نیز سمپاشی را تکرار کرد.
به منظور مبارزه با هزارپای گلدان، می‌توان از سمومی مانند سوین، لیندین، دیازینون، دوراسبان، پرمترین و آیکون استفاده کرد. برای آماده‌سازی محلول سم، می‌توان نسبت ۱ تا ۳ در هزار سم را با آب مخلوط کرد. سپس با استفاده از این محلول سمی، می‌توان به طور کامل پای گیاه را آبیاری کرد تا سم به خاک گلدان نفوذ کند و حشرات را کشته یا به فرار بیاندازد. در صورت امکان، می‌توان بهبود نتایج را به دست آورد با اقدام مجدد با فاصله ۱۵-۲۰ روز.

آیا این پاسخ برای شما مفید بوده است؟

گیاهان مورد استفاده در روف گاردن

در روف‌گاردن می‌توانید انواع گیاهانی را کاشته و پرورش دهید، اما برای کاشت گیاهان در روف‌گاردن باید به چند مورد توجه کنید. به طور کلی گیاهانی که در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد می‌کنند، برای روف‌گاردن مناسب هستند و می‌توانند در این محیط با موفقیت رشد کنند.

مهمترین گیاهانی که در روف‌گاردن می‌توان کاشت عبارتند از:

  1. سبزیجات: سبزیجاتی مانند ریحان، جعفری، شوید، نعنا، اسفناج و … که به آفتاب نیاز دارند، برای روف‌گاردن مناسب هستند.
  2. گیاهان دارویی: گیاهانی مانند آویشن، نعنا، مرزنجوش و گل گاوزبان از جمله گیاهان دارویی هستند که در روف‌گاردن می‌تواند کشت شود.
  3. گیاهان خوراکی: گیاهانی مانند گوجه فرنگی، خیار، بادمجان، فلفل دلمه‌ای و … که به آفتاب نیاز دارند، برای روف‌گاردن مناسب هستند.
  4. گیاهان آپارتمانی: گیاهانی مانند درختچه لیمو، گیاه فیکوس، سانسوریا، گیاه جعبه تلویزیونی و … که به آفتاب نیاز دارند و می‌توانند در ظروف کوچک نگهداری شوند، برای روف‌گاردن مناسب هستند.
  5. گیاهان پوششی: گیاهانی مانند بوته‌های بلند و خزانه‌ای، نیز می‌توانند برای پوشش سطح روف‌گاردن استفاده شوند.

قبل از کاشت گیاهان در روف‌گاردن، بهتر است مطمئن شوید که سطح آن قابلیت جذب و نگهداری آب وزیره زرد و خاک را دارد و همچنین ساختار آن برای نگهداری گلدان‌ها و ظروف مناسب است.

آیا این پاسخ برای شما مفید بوده است؟

    میتوانید سوالات خود وارد کنید


    فرم ثبت درخواست و استعلام

    اگر صــورت کالا دارید می توانید از طریق دکمه زیر آن را پیوست کنید

    ثبت درخواست با موفقیت انجام شد ، کارشناسان بزودی با شما تماس خواهند گرفت.