آشنایی با آفت شته

دانلود ویدیو
مگابایت 0

آشنایی با آفت شته


آیا از دست شته های زیادی که در حال پرسه زدن در باغتون هستند خسته شده اید؟ اما اگر دقیقتر به قضیه نگاه کنید شاید متوجه این نکته بشوید که حشرات مفیدی هم وجود دارند که منبع تغذیه آنها همین شته های به ظاهر نفرت انگیز هستند. برای مثال کفشدوزک ها شته خواران سیری ناپذیری هستند. وقتی از کفشدوزک ها صحبت می کنیم، بیشتر افراد به یاد کفشدوزک های بالغ می افتند اما باید توجه داشت که لارو کفشدوزک ها که بسیاری از افراد با آنها ناآشنا هستند هم همواره در حال تعقیب و خوردن شته ها هستند. این کفشدوزک های کوچک سیاه رنگ همین الان از تخم هایشان بیرون آمده اند. آنها به زودی شکار شته ها را شروع خواهند کرد.بال توریان(یه گونه ای از حشرات) از دیگر شکارچیان شته ها هستند. گونه بالغ آنها دارای بالهای توری مانند سبز و چشم های طلایی می باشند.
آنها روی ساقه های بلند تخم گذاری می کنند. عمل تخم گذاری می تواند به صورت منفرد یا خوشه ای (تخم ها با هم هستند) باشد. لارو این حشرات هم نقش شکار شته ها را ایفا می کنند. نحوه عملکرد آنها مانند تمساح ها است که شته ها را با آرواره های انبر مانند خود می قاپند و محتویات درون بدن آنها را می مکند. به جز شته ها، بال توریان از گونه های زیاد دیگری از حشرات کوچک همچون شپشک ها و شپش های گیاهی تغذیه می کنند. مگس گلزار(نوعی مگس) از گرده ها و شهد تغذیه می کند. اما لارو این مگس ها تقریبا به طور کامل از شته ها تغذیه می کنند.
این انگل های کرم مانند بدون پای رنگ پدیده معمولا در حال گشت و گذار در کلنی شته ها و خوردن آنها دیده ی شوند. شکارچیان زیاد دیگری هم وجود دارند که از شته ها تغذیه می کنند. سوسک های نرم تن از جمله این شکارچیان هستند به وفور روی گیاهان گلده یافت می شوند. حشرات دوشیزه(یه نوع از ساس ها هستند) و بسیاری دیگر از حشرات کوچک و متوسط الجثه نیز از شته ها تغذیه می کنند. مگس های ریزه انگل های بسیار کوچکی هستند که اغلب در حال تغذیه از شته ها یافت می شوند. به غیر از این طیف وسیع از شکارچیان شته ها، زنبور های کوچک هم شته ها را کشته و با قرار دادن تخم هایشان درون بدن آنها صورت انگلی از آنها بهره می برند. این تخم ها به لارو تبدیل می شوند و به سرعت شته را کشته و از آن تغذیه می کنند. شته مرده تشکیل پوسته ساه یا بژی (رنگ) می دهد که به آن مومیایی می گویند و زنبور در آن تبدیل به شفیره می شود. وقتی سرانجام زنبور بالغ می شود، سوراخی در این پوسته برای خروج ایجاد می کند. زنبور های انگلی و شکارچیان شته به طور مکرر جمعیت شته ها را تعدیل می کنند. یادتان باشد که با استفاده از حشره کش ها به این دشمنان طبیعی شته ها آسیب نزنید.


برای اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان فنی اگری راز همراه باشید .

با ما همراه باشید

با ارائه برترین مقالات و مطالب روز کشاورزی توسط کارشناسان فنی

برای مشاوره آنلاین کلیک کنید

  **اگری راز ،راز رویش ها**

5
امتیاز شما در رابطه با این مقاله
3

1 نفر
برای کپی روی لینک کلیک کنید https://agriraz.com/?p=5312
مشاوره گیاهان آپارتمانی

حل مشکلات گیاهان خانگی و آپارتمانی خود را به ما بسپارید

نظرات کابران

ارسال دیدگاه